Het Behouden Huis organiseert regelmatig exposities van (amateur)kunstenaars uit de regio.

Om de paar maanden kunt u in onze Grote Zaal weer genieten van een nieuwe tentoonstelling van hun schilderijen, tekeningen of foto’s.
Wilt u zelf van deze mogelijkheid gebruik maken om uw eigen werk te exposeren (en zodoende eventueel te verkopen)? Neem dan contact met ons op.

Deze maand te zien …..

Het Behouden Huis biedt een kleurrijke expositie van het werk van Chantal Lefebvre de Heer.
Chantal is al aardig bekend bij mensen in door haar schilderworkshops in haar Painting studio in Heerhugowaard ( www.chantalspaintings.nl ). Workshops waarbij het talent van de bezoekers centraal staat. Nu is dat andersom, Chantal’s eigen werk staat in de schijnwerpers.
Chantal toont een gedeelte van haar werk dat ze de afgelopen 3 jaar maakte. Hoezeer ze ook gecharmeerd is van portretten, de expositie laat ook veel ander werk zien. De keuze van materialen en kleuren spreken zeer tot de verbeelding. Chantal’s filosofie is dat de visuele ervaring van kleuren emoties en gevoelens kunnen oproepen. Stemmend van blijdschap tot onrust, of van enthousiasme
tot ontspanning. Kleur beïnvloedt ons denken, ons gevoel en ons gedrag. Het moet gezegd: een eerste aanblik van haar werk ondersteunt haar filosofie.
Een rondgang langs de kunstwerken laat duidelijk zien dat we met een gepassioneerde kunstenares te maken hebben. Een kunstenares die alles lijkt te geven tijdens het schilderen.
Bijgaand, ter illustratie, de kunstenares zelf (naast een groot werk), een klein ingetogen (maar
sprekend) schilderij en een detail van een groter werk.

Kom langs. Verras jezelf en laat je in een andere kleurrijke wereld brengen.

Volgende maand te zien …..

Sommigen van u kennen Marco Meeuwisse als vrijwilliger bij Het Behouden Huis. Anderen kennen hem van zijn boeken of van zijn columns in ’t Langedijkertje. Vogelverhalen met een twist spelen daar onafgebroken een rol in.

Vanaf zondagmiddag 3 maart biedt Het Behouden Huis Marco de ruimte voor zijn ‘blauwe expositie’. Zelf gemaakte vogelfoto’s vanuit alle werelddelen. Een boeiende greep uit de kleurrijke vogelwereld die onze aardbol huisvest, bijna altijd op verrassende wijze vastgelegd.

Tijd voor bewondering én verwondering. Dus wip even bij ons binnen. De koffie staat klaar.

Back To Top