Op zondagmiddag 19 november zingen de vrouwen van Tadam! prachtige liederen van alle uithoeken van de wereld.
Tadam! staat onder leiding van Inez Vermooten, die al jaren de inspirerende dirigent is van deze mooie groep vrouwen.

In het programma “La luz de las mujeres“ wordt in vele toonaarden de liefde bezongen: in het Koerdisch de twijfelende liefde, in het Frans de liefde voor het leven en in het Fins de liefde voor het zingen. Het Bulgaarse lied gaat over de geliefde die komt, het Armeense over de geliefde die wil gaan. In het Spaans wordt de moeder met haar altijd zorgende handen bezongen. Soms a capella en dan weer met begeleiding van Martijn Komen met zijn accordeon, Inge Siezenga met harp en percussie en John Eilert op gitaar.

Wereldmuziek? Een van de vrouwen van Tadam: “Een koor met wereldmuziek? Geen idee, daar heb ik nog nooit van gehoord, maar ik ga daar maar eens aan mee doen, ik zing dan in ieder geval weer. Later zoek ik dan wel een leuk popkoor. Maar de vreemde woorden, het aparte ritme, de soms schurende samenklanken;deze muziek doet meteen iets met me! Ik hoor en voel dat deze muziek direct uit het hart komt en uit het leed en de vreugde van generaties mensen. Ik zing nu meer dan 25 jaar warmbloedig Portugees, stevige Balkan, lieflijk Keltisch, pittig Scandinavisch, bijzonder Japans, prachtig Grieks, en nog veel meer.

Wat kunnen we als Behouden Huis daar nu nog aan toe voegen? Komt dat zien en horen! Bij Muziek op Zondag in Het Behouden Huis, Dorpsstraat 850, in Oudkarspel

Een kaartje kost 6 euro. Reserveren kan door een mail te sturen naar info@behoudenhuisoudkarspel.nl. Je kunt ook vooraf een kaartje kopen bij Het Behouden Huis.
We beginnen 19 november om 15.00 uur. De zaal is open om 14.30 uur
.
Wilt u meer weten over Tandem? Kijk dan op hun website www tandem.nl.

Voor de liefhebbers van Muziek op Zondag:
zet al vast de volgende data in je agenda – 17 december – 21 januari – 18 februari – 17 maart – 21 april

Back To Top