Burgemeester Kompier start Vriendenactie.

 

Burgemeester Kompier overhandigt voorzitter Anne Oostenveld het eerste deelnameformulier voor de actie Vrienden van Het Behouden Huis en geeft daarmee tegelijkertijd het startschot voor de actie

Burgemeester Leontien Kompier van Langedijk gaf op 24 oktober in Het Regthuis van Oudkarspel het startschot voor de actie Vrienden van Het Behouden Huis. Met deze actie wil de Stichting Hart van Oudkarspel, die eigenaar is van Het Behouden Huis en Het Regthuis donateurs werven. Donateurs die de belangrijke sociale en culturele activiteiten van Het Behouden Huis als gemeenschapscentrum voor Langedijk en omgeving blijvend willen ondersteunen. Je kunt al vriend worden voor 12.50 euro per jaar en tevens genieten van een aantal leuke vriendenaanbiedingen. Onder de menuknop <Word Vriend> op deze site vind je daarover uitgebreide informatie en kun je je ook als vriend aanmelden via het contactformulier  .

Naast het starten van de vriendenactie maakte Leontien Kompier, die vanaf 15 maart waarnemend burgemeester is van Langedijk, ook van de gelegenheid gebruik om ook het recent geheel gerenoveerde Regthuis in Oudkarspel te bewonderen en bracht zij een kort bezoek aan het op de bovenverdieping gevestigde museum van Langedijker Verleden. Daarna nam ze natuurlijk de kans waar om Het Behouden Huis zelf te bezoeken. Daarbij viel ze met de neus in de boter. Want het was een middag die bol stond van de activiteiten. Meer dan 50 kinderen leefden zich in de herfstvakantie uit op het maken van cupcakes met fondant en in de ruimte ernaast was het Repair Café druk bezig bezoekers te helpen met het repareren van kapotte spullen. In de grote zaal werd tegelijkertijd een bijeenkomst voor ondersteuning van mantelzorgers georganiseerd met als thema ‘Beter Slapen’. De vele aanwezige mantelzorgers kregen na afloop van hun bijeenkomst een lekkere gezamenlijke maaltijd geserveerd in Het Behouden Huis. Tegelijk een mooie gelegenheid om naar elkaar te luisteren en vooral van elkaar leren.

Leontien Kompier was duidelijk verrast door het mooie gebouw en de gezellige drukte.  Zij sprak haar waardering uit voor het vele werk dat elke dag weer door vrijwilligers verzet wordt.