Het Regthuis in Oudkarspel is een van de oudste en mooiste gebouwen binnen onze gemeente. Het rijksmonument uit 1808 kent een interessante geschiedenis, die zelfs tot ver voor dit jaartal teruggaat.

Eind 2016 is het gebouw aangekocht door de Stichting Hart van Oudkarspel. In de periode daarna is Het Regthuis grondig gerenoveerd. Vele vertrekken – waaronder de Raadszaal en Oudheidskamer – zijn weer in de oude negentiende-eeuwse luister hersteld. Ook de buitenkant heeft door een andere, meer historische kleurstelling een fris en aansprekend uiterlijk verkregen.

Museum Langedijker Verleden

Een belangrijk deel van het pand is ingericht als museum voor de Stichting Langedijker Verleden.
Het museum is elke zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kan het museum ook op afspraak bezocht worden.
Kijk op de website langedijkerverleden.nl voor meer informatie.

Trouwlocatie

Maar Het Regthuis is tevens ook een zeer aantrekkelijke trouwlocatie. De mooi gerestaureerde Raadszaal leent zich uitstekend voor een wel heel romantisch ja-woord.

Dus bent u op zoek naar een bijzondere plek voor uw huwelijksvoltrekking? In een historische entourage? Dan vindt u hier de perfecte omlijsting van de misschien wel belangrijkste ceremonie in uw leven.

Het Regthuis is een officiële trouwlocatie. Iedere ambtenaar van de burgerlijke stand, trouwambtenaar of Babs (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) kan daar – ongeacht uw woonplaats – uw huwelijk voltrekken of uw partnerschap registreren.

Informeer naar de mogelijkheden die Het Regthuis u biedt. Stuur een mail aan info@regthuisoudkarspel.nl.

Vergaderlocatie

Ook voor vergaderen in stijl kunt in Het Regthuis terecht. Het is een intieme en sfeervolle locatie voor een ontmoeting of bijeenkomst met persoonlijke of zakelijke relaties. Voor vergaderingen, lezingen, trainingen, workshops of andere bijeenkomsten.  Voor een klein of groter gezelschap.
In combinatie met de uitgebreide faciliteiten van Het Behouden Huis – dat schuin tegenover Het Regthuis ligt – kan een grote variëteit aan individuele arrangementen gerealiseerd worden.

Ga naar regthuisoudkarspel.nl voor uitgebreide informatie over alle mogelijkheden van Het Regthuis.

Back To Top