Filmavond

14 juni 2024 20:15 - 22:15
Elke eerste vrijdagavond van de maand kun je om 20.15 uur genieten van een mooie film in de Grote zaal van Het Behouden Huis.
Op vrijdag 14 juni alweer de laatste film van dit seizoen!
– Let op, deze maand dus eenmalig niet op de eerste, maar op de tweede vrijdag van de maand! –

Deze keer draaien we een fictief verhaal dat niet vreemder kan zijn dan dit! Hoofdpersoon is een saaie belastinginspecteur wiens routineuze leven wordt geregeerd door zijn horloge, getallen en regels. Veel regels. Van essentieel belang voor het op rolletjes laten lopen van zijn eenzame, maar zeer gestructureerde bestaan. Tot hij op een dag een vrouwenstem begint te horen die elke beweging die hij maakt en elke gedachte die hij heeft beschrijft… Hij is de enige die de stem hoort. Alsof dit nog niet verontrustend genoeg is, vertelt deze stem ook nog eens dat hij binnenkort dood zal gaan. Zeker gezien zijn ontluikende liefdesrelatie (!) heeft hij alle reden om niet dood te willen.De eeuwenoude vraag: ‘Wat doe je als je weet dat je binnenkort doodgaat?’ is al op veel manieren beantwoord en de uiteindelijke acties die onze ‘held’ zal ondernemen komen ook niet uit een onverwachte hoek. Toch hebben we hier te maken met een formulefilm die goed gebruik maakt van satire en op een leuke manier speelt met genre-conventies uit de literatuur. Bijvoorbeeld als hij met behulp van een notitieblokje probeert uit te vinden of hij zich in een komedie of tragedie bevindt. Er wordt in het verhaal geen gebruik gemaakt van flauwe, oppervlakkige humor, de film weet met onderhuidse en intelligente grappen een glimlach op het gezicht te toveren. Kortom: een onderhoudende film met een lekker eigenzinnig onderwerp en erg goed acteerwerk van een handvol top-acteurs! De verhouding tussen drama en humor is perfect gedoseerd, al zal het einde wellicht niet iedereen kunnen bekoren.

Vrijdag 14 juni, aanvang 20.15. Drama / comedy / fantasy. Speelduur 1 uur en 53 minuten. Er is een pauze.
Toegang € 8,50 per persoon, inclusief een pauzedrankje naar keuze.

Kaarten te reserveren door te mailen aan gerfreriks@gmail.com of u kunt uw kaartje tijdens openingstijden kopen aan de bar van Het Behouden Huis, de kassabon is dan uw toegangsbewijs en inwisselbaar voor een drankje geheel naar keuze!

NB. Gezien de beperkte filmrechten mogen in openbare aankondigingen geen filmtitel of acteursnamen worden vermeld. Deze informatie kan desgewenst wèl via bovenstaand e-mail adres van Ger worden verkregen!

Back To Top