In de maanden oktober, november en december zijn in de Grote zaal van Het Behouden Huis schilderijen te bewonderen van Angela Mereu. We zeggen terecht ‘bewonderen’, want de werken van Angela zijn van grote klasse.

Angela is geboren in 1973, in Cagliari op Sardinië. Al vanaf een jonge leeftijd toont ze een geweldig talent voor tekenen. In 1993 studeert ze cum laude af op het instituut voor creatieve kunst in Cagliari en later in 1997 aan de Academie voor Fine Art van Turijn (dit is een van de meest prestigieuze academies van Italië).

Angela raakt gepassioneerd over de werken en technieken van grote kunstenaars als Hans Arp, Paul Klee, Kandinsky en Van Gogh. De kunstenaar waar ze echter het meest door geïnspireerd wordt is Michelangelo Merisi (ook wel bekend als Caravaggio).

Onderscheidingen en diploma’s zijn niet genoeg om de diepte van een kunstenaar te beschrijven, omdat de kunstenaar zijn of haar eigen diepte creëert.

Angela’s werk heeft een verborgen charisma dat varieert naarmate de creatieve stroom de toon en de gedachten veranderen.

De vormen en kleuren komen van de wilde natuur, waar ze tussen opgegroeid is, waar ze haar reis startte, die haar leidde tot het ontdekken van de grenzen van de kunstuitdrukkingen door middel van fotografie, decoratieve kunst, cinema’s en schilderijen (dat haar sterkste eigenschap blijft).

Op hetzelfde moment ontwikkelt Angela een sterke interesse voor gerecyclede materialen en het concept van de strijd om het milieu.

Dit is hoe ze leven gegeven heeft aan een serie, prachtige en krachtige werken, vol inspirerende energie.

Deze inspirerende energie gecombineerd met haar geweldige passie zijn voor iedereen die van schilderkunst houdt een meer dan goede reden om inderdaad Angela’s werk in Het Behouden Huis te komen bewonderen. Loop binnen en kom even genieten.