De maanden januari en februari zijn van nature een beetje somber en grijs.

Maar dat geldt zeker niet voor het werk van Greet de Boer, die in deze twee maanden exposeert in Het Behouden Huis. Haar schitterende quilts zijn kleurrijk en opgewekt met een vaak een vleugje humor.

Quilten is een handwerktechniek waarbij meerdere lagen textiel op elkaar genaaid en doorgestikt worden. De geschiedenis van de quilt gaat heel ver terug. De oude Romeinen maakten al quilts, die zij culcita (gevulde zak) noemden. Het woord quilt stamt hiervan af.

Greet de Boer is geboren getogen in Noord-Scharwoude en na haar huwelijk in Oudkarspel beland. Als moeder van drie zonen, een schoondochter en drie kleinkinderen is handwerken haar met de paplepel ingegeven. Eerst breien, haken, naaien en borduren voor haar gezin en later gewoon als een heerlijke, creatieve hobby. Haar eerste quilt maakte Greet in 1982, helemaal netjes volgens patroon en voorgeschreven kleuren. Nu ontwerpt zij ze al jaren zelf waarbij haar fantasie, kleurgevoel en materiaalgebruik prachtige en originele composities opleveren. Schilderen met naald en draad!

Ontvlucht de grijze luchten en kom binnen in Het Behouden Huis even genieten van de warmte  en kleurenrijkdom van deze fantastische quilts. Hieronder vind je een kleine collage van Greet’s werk.