Léonne Zuurbier

In de maanden december, januari en februari is er weer een nieuwe expositie te bewonderen in Het Behouden Huis.
Dit keer stelt Léonne Zuurbier een collectie van haar schilderijen ten toon.

Léonne Zuurbier, woonachtig in de Waardpolder, maakt kleurrijke en meestal heel vrolijke schilderijen met vaak een wat surrealistische inslag.
Zij gebruikt daarbij – op soms uitbundig wijze – materialen als gesso, acryl, zout, houtskool en zand. Haar mens- en dierfiguren ontstaan vaak gaandeweg het schilderen. Ze laat haar fantasie de vrije loop.

De laatste tijd heeft haar manier van werken geresulteerd in een heel eigen stijl waarbij de achtergrond wordt gecreëerd door er op te slaan met in acrylverf gedoopte doeken. Hierdoor vormt zich een onalledaagse basis voor de schilderijen. Afgewerkt met goud-zilver en koperverf zijn haar werken karakteristieke, in het oog springende objecten.

Duo Mizu

Léonne opent haar expositie op zondag 9 december om 14.00 uur met een voor iedereen toegankelijk samenzijn in Het Behouden Huis. De opening wordt opgeluisterd met zang en muziek van het duo Mizu. Dit duo bestaat uit zangeres en accordeoniste Miranda Zuurbier (zus van schilderes Léonne) en gitarist Mark Minnema. Ze spelen jazzy liedjes, ballads en chansons. Een vleugje Piaf, een snufje Brel en een sprankje Ella Fitzgerald. Fijn om naar te luisteren, lekker voor de sfeer.

Voor iedereen die van kleur en vrolijkheid houdt, kom op 9 december of in de komende maanden even genieten van deze inspirerende expositie.