In Het Behouden Huis kun je vanaf december tot en met april op elke tweede zondag van de maand genieten van een muzikaal optreden van artiesten uit onze eigen regio. Muziek op Zondag biedt een gevarieerd programma: de ene keer luister je naar een singer/songwriter, de andere keer naar talentvolle leerlingen van de muziekschool of een swingende jazzband.

Muziek op Zondag is op zondag 8 december gestart met een uitvoering van Muziek Collectief Langedijk. De leerlingen van MCL lieten onder leiding van hun muziekdocenten zien en vooral horen welke talenten ieder in huis heeft bij het bespelen van hun favoriete instrument. Hieronder een kleine foto-impressie van deze mooie en afwisselende muziekmiddag.

Op zondag 12 januari treden Renée Spijker en Laniek Reedijk op.

Bij het vaarevenement in juni heeft Renée al laten horen wat zij allemaal in haar mars heeft. Een singer-songwriter in hart en nieren, die haar eigen muziek schrijft en componeert. Catchy songs over alledaagse onderwerpen.

Laniek Reedijk is de leadzanger en frontman van de indiefolk band La Nique. De ‘kleine liedjes’ van deze singer-songwriter deden zelfs Paradiso verstillen. Naturel, melancholisch en hartstochtelijk.


Als uitzondering treden zij op in Het Regthuis. Het museum is die dag gesloten.

Zondag 9 februari is het tijd voor de Yesfriends jazzband. Ze spelen muziek uit onder meer het ‘Great American Songbook’. Swing, latin en ballads wisselen elkaar af in dit enthousiaste optreden van zes muzikanten met o.a. Henk Vasbinder.

Op zondag 8 maart komt Fatima Haring uit ’t Veld. Fatima was al op haar achtste muzikaal actief. Als singer/songwriter schrijft ze haar eigen muziek, waarmee ze vanaf 2013 regelmatig optreedt. Pop, folk en een vleugje rock. Ze laat zich begeleiden door een bassist en een achtergrondzangeres, die ook de Cajón bespeelt, een van oorsprong uit Peru afkomstige handtrommel.

Op zondag 19 april wordt Muziek op Zondag voor dit seizoen afgesloten met de Jan Rovers jazzband uit St Pancras met maar liefst vier blazers. Zij spelen verschillende genres jazz, waaronder vooral Dixieland. Dat is hun handelsmerk. Maar ze houden ook van blues en ballads.

Zet de data voor Muziek op Zondag alvast in je agenda, want dan mis je geen van deze mooie voorstellingen.

De zaal gaat elk van de zondagen open om 14.30 en de muziek start om 15.00 uur tot ongeveer 17.00 uur inclusief een pauze. Na afloop is de bar nog een uurtje open om gezellig na te zitten. De entree bedraagt 5 euro per persoon per voorstelling. Je kunt kaarten aan de zaal kopen of al eerder een plaats reserveren via info@behoudenhuisoudkarspel of via de telefoon (0226 75 30 63). De gereserveerde tickets kun je afhalen aan de balie in Het Behouden Huis.