In Het Behouden Huis kun je vanaf december tot en met april op elke tweede zondag van de maand genieten van een muzikaal optreden van artiesten uit onze eigen regio. Muziek op Zondag biedt een gevarieerd programma: de ene keer luister je naar een singer/songwriter, de andere keer naar talentvolle leerlingen van de muziekschool of een swingende jazzband.

Op zondag 8 maart treedt Fatima Haring op. Fatima is een muzikaal talent, dat al op haar achtste is begonnen met het maken van muziek. Ze raakte hier meteen verslaafd aan en muziek heeft een plek in haar hart veroverd.  Eerst speelde ze op de dwarsfluit en later op de basgitaar in de schoolband, maar vanaf haar achttiende is ze gaan zingen. Als solist heeft ze veel podiumervaring opgedaan o.a. in een rock- coverband, maar dat bleek niet genoeg. Vanaf 2009 is ze begonnen met het schrijven van haar eigen muziek, waar ze sinds 2013 mee optreedt. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en wordt bijgestaan door Sjoerd Alkema op bas en Arnolda van Vliet op percussie/backing vocals.Ze speelt vooral haar eigen nummers, maar ook covers van andere artiesten. Fatima’s muziek is een mengeling van pop, folk en een vleugje rock. Haar songteksten hebben vaak serieuze onderwerpen. Het nummer “Girlpower” heeft ze speciaal geschreven voor Internationale Vrouwendag, dus dat zal ze zondag 8 maart zeker ten gehore brengen. Daarnaast kunnen haar liedjes ook gaan over de kroeg of Harry Potter. Met een volle en heldere stem is ze innemend en de muzikaliteit spat eraf. Je mag dit niet missen.

Op zondag 19 april wordt Muziek op Zondag voor dit seizoen afgesloten met de Jan Rovers jazzband uit St Pancras met maar liefst vier blazers. Zij spelen verschillende genres jazz, waaronder vooral Dixieland. Dat is hun handelsmerk. Maar ze houden ook van blues en ballads.

De zaal gaat elk van de zondagen open om 14.30 en de muziek start om 15.00 uur tot ongeveer 17.00 uur inclusief een pauze. Na afloop is de bar nog een uurtje open om gezellig na te zitten. De entree bedraagt 5 euro per persoon per voorstelling. Je kunt kaarten aan de zaal kopen of al eerder een plaats reserveren via info@behoudenhuisoudkarspel of via de telefoon (0226 75 30 63). De gereserveerde tickets kun je afhalen aan de balie in Het Behouden Huis.