Op zaterdagavond 15 december is het Filmavond in Het Behouden Huis. Het beloofd een mooie avond te worden, want op het programma staat de schitterende film van het regisseursduo Marc James Francis en Max Pugh Walk With Me uit 2017

Walk With Me is een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat. Hij komt oorspronkelijk uit Vietnam en heeft mindfulness naar het Westen gebracht. Als spiritueel leider woont hij nu in Plum Village, een leefgemeenschap in rustiek Zuid-Frankrijk, waar hij samen met andere zen-boeddhistische monniken en -nonnen mindfulness tot een wereldwijd fenomeen heeft doen uitgroeien. Walk With Me biedt een nooit eerder vertoonde toegang in deze gemeenschap. Drie jaar lang werden de levens van de bewoners van Plum Village gevolgd en komen existentiële vragen waarmee ze geconfronteerd worden aan bod in hun zoektocht naar acceptatie. Treed binnen in een wereld van bewustwording.

Recensie uit Cinemagazine:
Walk with Me is een documentaire als een lange zuiverende meditatie. Wie de koppen van Trump, Poetin en andere wereldleiders zat is, doet er goed aan het gezicht te zien van een van de geestelijke leiders van de 21e eeuw. En te beseffen dat ergens in dit aardse tranendal een heus paradijs verstopt zit.

De film begint om 20.30 uur en duurt ongeveer 90 minuten. Kaarten zijn verkrijgbaar à 5 euro per persoon via info@behoudenhuisoudkarspel.nl of bij aanvang van de film aan de zaal.