Het afgelopen seizoen waren de filmavonden in Het Behouden Huis een groot succes. We gaan er daarom ook in het nieuwe seizoen enthousiast mee door. Elke eerste vrijdagavond van de maand kun je om 20.15 uur weer genieten van een mooie speelfilm of documentaire.

In totaal staan er 10 films op de rol. Om de voorpret te vergroten en je keuze tijdig in je agenda te kunnen reserveren hebben wij in de tabel hieronder alvast alle data en titels voor dit seizoen op een rijtje gezet. Zodoende hoef je geen van je favoriete films te missen. Wil je nog wat meer informatie over een bepaalde titel klik dan op de knop filmoverzicht onder de tabel. Je krijgt dan een korte beschrijving van elke film.

 

6 september
Intouchables

4 oktober
Gran Torino

1 november
De wilde stad

6 december
Bohemian Rhapsody

3 januari
A Star is born

7 februari
Frozen river

6 maart
De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

3 april
The Best Exotic Marigold hotel

1 mei
One flew over the cuckoo’s nest

5 juni
Little Miss Sunshine

De filmavonden kosten 6 euro per persoon per keer. Wanneer je echter vooraf een passe-partout koopt voor alle 10 avonden tegelijk betaal je geen 60 maar 50 euro. Dat is direct al 10 euro korting en betekent ook dat je bij grote drukte altijd zeker bent van een plaats. Een passe-partout is bovendien niet persoonlijk; kun je een keer niet, laat er dan gerust een ander van genieten.

De passe-partouts en ook de losse kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van Het Behouden Huis.

Uiteraard is er na elke filmvoorstelling weer alle ruimte voor een gezellige nazit met wijn, bier of fris en gaan de bitterballen rond. Je bent van harte welkom!

De komende maand – op vrijdag 4 oktober om 20.15 uur – wordt de film Gran Torino vertoond. Deze Amerikaanse film uit 2008 wordt geregisseerd door Clint Eastwood, die ook de hoofdrol speelt. Hieronder een korte beschrijving van de inhoud.

Het leven van de gepensioneerde monteur Walt Kowalski bestaat uit doe-het-zelven, bier drinken en de maandelijkse knipbeurt bij de kapper. Hij is een verbitterde veteraan van de Koreaanse oorlog die zijn geweer in de aanslag houdt. Sinds zijn vrouw is overleden valt er voor hem weinig meer te genieten van het leven. Behalve zijn hond Daisy vertrouwt hij niemand genoeg om zijn zonden tegen op te biechten. Zijn buren zijn verhuisd of overleden. De nieuwe buren zijn immigranten uit Hmong waar hij een gruwelijke hekel aan heeft. Hij wil het liefst met rust gelaten worden, door iedereen. Totdat op een nacht zijn prachtige auto, een Gran Torino, bijna wordt gestolen. De dader is zijn buurjongetje die dit deed onder druk van een lokale bende. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van Walt én zijn buren voorgoed zal veranderen… Een indrukwekkende film van èn met Clint Eastwood.