Het afgelopen seizoen waren de filmavonden in Het Behouden Huis een groot succes. We gaan er daarom ook in het nieuwe seizoen enthousiast mee door. Elke eerste vrijdagavond van de maand kun je om 20.15 uur weer genieten van een mooie speelfilm of documentaire.

In totaal staan er 10 films op de rol. Om de voorpret te vergroten en je keuze tijdig in je agenda te kunnen reserveren hebben wij in de tabel hieronder alvast alle data en titels voor dit seizoen op een rijtje gezet. Zodoende hoef je geen van je favoriete films te missen. Wil je nog wat meer informatie over een bepaalde titel klik dan op de knop filmoverzicht onder de tabel. Je krijgt dan een korte beschrijving van elke film.

 

6 september
Intouchables

4 oktober
Gran Torino

1 november
De wilde stad

6 december
Bohemian Rhapsody

3 januari
A Star is born

7 februari
Frozen river

6 maart
De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

3 april
The Best Exotic Marigold hotel

1 mei
One flew over the cuckoo’s nest

5 juni
Little Miss Sunshine

De filmavonden kosten 6 euro per persoon per keer. De kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van Het Behouden Huis.

Uiteraard is er na elke filmvoorstelling weer alle ruimte voor een gezellige nazit met wijn, bier of fris en gaan de bitterballen rond. Je bent van harte welkom!

De komende maand – op vrijdag 1 november om 20.15 uur – wordt de film De Wilde Stad  vertoond. Deze Nederlandse natuurdocumentaire uit 2018 is werkelijk van ongekende klasse. Hieronder een korte beschrijving van de inhoud.

Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. Met duiven, ratten, reigers, katten, vossen, vissen, insekten, bomen, planten en alle andere ongeziene inwoners van Amsterdam. Met in de hoofdrol de filmkater Abatutu, een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Eten of gegeten worden, liefdesperikelen, het nieuwe leven dat in alle uithoeken continu ontluikt, het komt allemaal aan bod. Een prachtige natuurfilm, anders dan alle andere in dat genre. Absoluut óók mooi, indrukwekkend en leuk voor wie normaal gesproken minder met natuurfilms heeft!