Het afgelopen seizoen waren de filmavonden in Het Behouden Huis een groot succes. We gaan er daarom ook in het nieuwe seizoen enthousiast mee door. Elke eerste vrijdagavond van de maand kun je om 20.15 uur weer genieten van een mooie speelfilm of documentaire.

In totaal staan er 10 films op de rol. Om de voorpret te vergroten en je keuze tijdig in je agenda te kunnen reserveren hebben wij in de tabel hieronder alvast alle data en titels voor dit seizoen op een rijtje gezet. Zodoende hoef je geen van je favoriete films te missen. Wil je nog wat meer informatie over een bepaalde titel klik dan op de knop filmoverzicht onder de tabel. Je krijgt dan een korte beschrijving van elke film.

 

6 september
Intouchables

4 oktober
Gran Torino

1 november
De wilde stad

6 december
Bohemian Rhapsody

3 januari
A Star is born

7 februari
Frozen river

6 maart
De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

3 april
The Best Exotic Marigold hotel

1 mei
One flew over the cuckoo’s nest

5 juni
Little Miss Sunshine

De filmavonden kosten 6 euro per persoon per keer. De kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van Het Behouden Huis.

Uiteraard is er na elke filmvoorstelling weer alle ruimte voor een gezellige nazit met wijn, bier of fris en gaan de bitterballen rond. Je bent van harte welkom!

De komende maand – op vrijdag 3 januari om 20.15 uur – wordt de film A Star Is Born uit 2018 vertoond met onder meer Lady Gaga in de hoofdrol. Hieronder een korte beschrijving van de inhoud.

A Star is Born vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval rakende country-ster. Hij ontdekt het onbekende talent Ally (Lady Gaga). De twee krijgen een liefdesverhouding en Jack probeert Ally in de schijnwerpers te krijgen. Wanneer dit lukt, krijgt Jack zelf moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan. De eerste verfilming van deze klassieker dateert uit 1937, in 1954 verscheen de versie met Judy Garland en James Mason en in 1976 speelden Barbra Streisand en Kris Kristofferson de hoofdrollen. Des te knapper dat Gaga hier een verpletterende indruk achterlaat, zij is natuurlijk een rasartiest en dat komt voor deze rol uitstekend van pas. Ze maakt van Ally een volstrekt geloofwaardig personage, zowel als uitstekend zangeres die opgeslokt wordt door commerciële monsters in de muziekwereld als in haar nooit aflatende liefde voor Jack.