Op vrijdag 3 mei is het weer filmavond in de Grote Zaal van Het Behouden Huis. Dit keer wordt de film Nebraska vertoond.

Starre oude mopperkont Woody Grant (Bruce Dern) vindt zo’n ouderwetse reclamebrief op de mat waarin staat dat hij één miljoen dollar heeft gewonnen (‘maak snel open, u bent een gegarandeerde winnaar’…). In zijn verwarde staat leest hij de kleine lettertjes niet en wil zijn fortuin hoogstpersoonlijk in ontvangst gaan nemen. Hiervoor moet hij naar de stad Lincoln in de staat Nebraska. Die afstand, een slordige 1200 kilometer, wil hij te voet afleggen. Zijn familie verklaart hem voor gek, maar aangezien meneer er niet van af te brengen is, besluit David zijn vader een lift te geven. Tegelijkertijd heeft hij dan de kans om de band met zijn vader na jaren wat aan te halen. Zo begint een wonderlijk avontuur door een anoniem stukje Amerika. De alcoholische Woody houdt er tijdens de reis een geheel eigen manier van handelen op na, tot ergernis van David die het liefst zo snel mogelijk weer huiswaarts keert. Humor en weemoed wisselen elkaar af, scènes van naastenliefde volgen op scènes van hebzucht en tijdens de reis groeien vader en zoon geheel volgens de regels van de roadmovie naar elkaar toe. Kijkplezier is ook hier ‘gegarandeerd’.

De voorstelling begint om 20.15 uur en duurt – met een kleine pauze – tot ongeveer 22.30 uur. Daarna is er ook nu weer voldoende tijd om nog even lekker na te genieten aan de bar. De entree kost 6 euro per persoon en de kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar aan de balie van Het Behouden Huis of bij aanvang van de voorstelling aan de zaal.