Het afgelopen seizoen waren de filmavonden in Het Behouden Huis een groot succes. We gaan er daarom ook in het nieuwe seizoen enthousiast mee door. Elke eerste vrijdagavond van de maand kun je om 20.15 uur weer genieten van een mooie speelfilm of documentaire.

In totaal staan er 10 films op de rol. Om de voorpret te vergroten en je keuze tijdig in je agenda te kunnen reserveren hebben wij in de tabel hieronder alvast alle data en titels voor dit seizoen op een rijtje gezet. Zodoende hoef je geen van je favoriete films te missen. Wil je nog wat meer informatie over een bepaalde titel klik dan op de knop filmoverzicht onder de tabel. Je krijgt dan een korte beschrijving van elke film.

 

6 september
Intouchables

4 oktober
Gran Torino

1 november
De wilde stad

6 december
Bohemian Rhapsody

3 januari
A Star is born

7 februari
Frozen river

6 maart
De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

3 april
The Best Exotic Marigold hotel

1 mei
One flew over the cuckoo’s nest

5 juni
Little Miss Sunshine


De filmavonden kosten 6 euro per persoon per keer. De kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van Het Behouden Huis.

Uiteraard is er na elke filmvoorstelling weer alle ruimte voor een gezellige nazit met wijn, bier of fris en gaan de bitterballen rond. Je bent van harte welkom!

De komende maand – op vrijdag 6 maart februari om 20.15 uur – wordt de  film De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween vertoond. Het is een zwartkomische bestseller uit Zweden vol absurde situaties en onderkoelde humor. Hieronder een korte beschrijving van de inhoud.

Allan wordt honderd en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, maar de jarige krijgt het op zijn heupen en vertrekt kort voordat het feest losbarst. De tijd die hem rest kan hij beter besteden en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Allan begint aan een roadtrip waarbij hij van het ene in het andere avontuur terecht komt. Tegelijkertijd passeren de memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue. Dwars door het pittoreske Zweedse platteland tuft een oude gele circusbus met aan boord o.a. een 100-jarige explosieven expert en een jonge vrouw die graag een geweer pakt als de situatie er om vraagt. En in de laadruimte zit bovendien een heuse olifant… kortom, absurd is hier het toverwoord!