Na een eerder voorproefje in 2018 gaat Het Behouden Huis op zaterdag 29 juni 2019 een Vaarevenement Achterburggracht organiseren.

Met zoveel mogelijk boten varen wij op de Achterburggracht in Oudkarspel in groepjes van 3 á 4 boten naar verschillende optredens. Die optredens vinden plaats in de achtertuinen van de bewoners. De duur van ieder optreden is 15 minuten en bestaat uit een one-man-show, koor, diverse muzikanten en nog veel meer. Een gevarieerd aanbod.
Er is er een middagronde (van 15.00 tot 17.00 uur) en een avondronde (van 19.00 tot 21.00 uur).
Verder zijn bewoners waar geen optreden plaatsvindt, gevraagd om iets creatiefs te bedenken voor de langsvarende boten. Dat kan en mag van alles zijn zoals kunst, lichtshow, muziek, snelle optredens, etc.

Vooraf krijgen de bezoekers een opstapplaats toegewezen waar ook de boten zijn afgemeerd. De opstapplaatsen zijn gelegen tussen de brug naar PontMeyer en het einde van de Dorpsstraat in Oudkarspel. De opstapplaats is ook waar de evenemententocht na een volledige ronde weer eindigt.
Om het evenement een prachtig spektakel te laten worden roept de organisatie eigenaars van boten op die de bezoekers willen verplaatsen van optreden naar optreden. Ook zij die een optreden willen verzorgen van 6 x 15 minuten waarbij de boten 15 minuten blijven liggen of een optreden waarbij de boten rustig doorvaren van plek naar plek, kunnen zich bij de organisatie aanmelden.

De bezoekers aantallen zijn beperkt en afhankelijk van het aantal deelnemende boten.

De voorverkoop van kaarten voor 6,50 euro p.p. (voor een evenement van 2 uur en 6 optredens) is al gestart.
Na afloop is Het Behouden Huis geopend en volop muziek aanwezig.

Stuur voor informatie of deelname een mail naar info@behoudenhuisoudkarspel.nl of bel 0226 75 30 63.