rondvaart_2016_logo_1

Ook in dit seizoen organiseert Het Behouden Huis weer de bekende BehoudenVaart rondvaarten.

De rondvaart is normaliter op zaterdag om 11.00 uur, afhankelijk van het weer, het seizoenstijdstip en het aantal deelnemers.

De tocht in de directe omgeving van Oudkarspel gaat vanaf het terras van Het Behouden Huis via de Achtergracht richting Luizeknip en vervolgens door het mooie natuurgebied van het Waardje tot de Roskamsluis in Noord-Scharwoude en weer terug naar Het Behouden Huis. De rondvaart duurt ca 1,5 uur en wordt begeleid door een ervaren gids die de rijke historie en natuur van dit gebied op zijn duimpje kent.

Vooraf aan de rondvaart wordt in Het Behouden Huis onder het genot van een gratis kopje koffie of thee een korte inleiding gegeven over de tocht. Ook is er na elke rondvaart in Het Behouden Huis – of bij mooi weer op het terras – nog gelegenheid om na te praten en wat te gebruiken.

De kosten voor de rondvaart bedragen 5,50 euro per persoon. Deze kosten kunnen bij het verzamelen voor de tocht aan de gids betaald worden. Meegaan met een tocht is voor eigen risico.

Opgeven voor een van de rondvaarten kan via email info@behoudenhuisoudkarspel.nl of per telefoon (0226 75 30 63).
In totaal kunnen per rondvaart 10 passagiers mee.
Mocht een tocht onverhoopt niet doorgaan – bijvoorbeeld door de weersomstandigheden – dan worden de opgegeven deelnemers daarover per email of telefoon geïnformeerd, uiterlijk om 08.00 uur op de dag van de tocht zelf. Bij geen bericht gaat de rondvaart dus gewoon door.

De rondvaarten zijn een leuke mogelijkheid om de eigen omgeving eens op een andere manier te bekijken en te verkennen. Dus reserveer de komende maanden snel een zaterdag in uw agenda voor een ‘inscheping’.

Tip: neem een verrekijker mee!

En nog een tip:

De BehoudenVaart rondvaarten staan niet alleen open voor individuele deelnemers, maar kunnen ook op afspraak voor groepen georganiseerd worden. Ook andere, speciale arrangementen zijn mogelijk.
Dus heeft u als privépersoon of als bedrijf of ander verband iets te vieren, dan kan een BehoudenVaart vaartocht langs en door de natuur, historie en cultuur van Oudkarspel en omgeving voor uw relaties een bijzondere attractie zijn. En natuurlijk kan na afloop van de tocht nog even nagepraat worden in Het Behouden Huis of op het terras onder het genot van een hapje en een drankje.  Interesse? Bel ons dan even (0226 75 30 63) of stuur een mail aan info@behoudenhuisoudkarspel.nl.

Wilt u alvast een kleine voorproef van de tocht. Klik dan op onderstaande link voor een mooie impressie die Piet van Kleef van de Stichting Langedijker Verleden enige tijd geleden op YouTube heeft gemaakt.

BehoudenVaart op YouTube