Yoga bij Yama Yoga

Yama Yoga verzorgt yogalessen op woensdag- en vrijdagochtend in Het Behouden Huis.
De yogavorm is voor veel mensen toegankelijk, juist ook voor beginners of als je stijf bent. Want voor yoga hoef je niet soepel te zijn, maar je wordt het na verloop van tijd wel! Ook als je meer ervaring hebt ben je welkom, ik geef passende aanwijzingen voor ieder lichaam.

De vorm die bij Yama Yoga wordt gegeven is afgeleid van hatha yoga en Critical Alignment, met een tintje flow. De bewegingen wordt begeleid door een in- of een uitademing. De krachtopbouw in houdingspieren staat centraal, en daarvoor is het leren ontspannen van aangespannen bewegingsspieren (in nek/schouders/rug) even belangrijk.

Na verloop van tijd zul je merken dat je lichaam soepeler gaat aanvoelen en je spieren versterken. Na de inspanning kom je tot rust. Elke les wordt afgesloten met een ontspanning/eindmeditatie. Geen les zal hetzelfde zijn, maar er zijn wel een paar vaste elementen. Globaal ziet een les er als volgt uit :

  • Korte beginmeditatie met aandacht voor de adem
  • Opwarming van gewrichten en spieren
  • Een selectie van houdingen, gericht op zowel ontspanning en kracht, balans en flexibiliteit
  • Eindontspanning/meditatie

Wat neem je mee
Je trekt kleren aan die lekker zitten en niet te strak zijn.
Je neemt een grote handdoek of fleece deken en dikke sokken mee om jezelf tijdens de eindontspanning warm te houden. Yoga zelf doe je op blote voeten.
Yogamatten en kussentjes zijn aanwezig. Een eigen mat meenemen mag ook.

Lestijden
De lessen worden gegeven door Diana Slijkerman en wel elke week op woensdag- en vrijdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur en bij voldoende aanmeldingen ook op woensdag van 10.35 tot 11.35 uur.
Een proefles is vrijblijvend, en kost 10 Euro. Een tweede les is vervolgens gratis. Bij aanmelding op een vast uur, wordt een vergoeding gevraagd van 80 EUR voor 10 lessen. Deze zijn in 12 weken op te nemen.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie kijk op www.yama-yoga.nl. Aanmelden kan via Diana@yama-yoga.nl of telefoon 06 46 19 12 12 (Diana Slijkerman)