Yama-Yoga

yama-yoga
Wat is Yoga bij Yama Yoga?

De vorm die bij Yama Yoga wordt gegeven is een combinatie van flow yoga, hatha en critical alignment. De beweging wordt begeleid door een in- of een uitademing en de houdingen gaan vaak vloeiend in elkaar over. Speciale aandacht is er voor de uitvoering van de houdingen, en de belijning van hert lichaam.

Het is een zachte vorm van yoga, en daardoor ook geschikt voor beginners. Tijdens de les wordt uitleg gegeven over de houdingen, waardoor je bewust zult worden waar de houding voor bedoeld is. Per houding wordt aangegeven hoe je deze kunt aanpassen aan jouw niveau. Zowel lichtere als zwaardere opties worden aangereikt. Je kunt altijd instromen, er wordt rekening gehouden met je niveau. De groep is klein- maximaal 8 personen- en daardoor kan persoonlijke begeleiding worden geboden.

Na verloop van tijd zul je merken dat je lichaam soepeler gaat aanvoelen en je spieren versterken. Na de inspanning kom je tot rust. Elke les wordt afgesloten met een ontspanning/meditatie.

Geen les zal hetzelfde zijn, maar er zijn wel een paar vaste elementen. Globaal ziet een les er als volgt uit :

• Korte beginmeditatie
• Opwarming van gewrichten en spieren, gevolgd door een aantal zonnegroeten
• Een selectie van houdingen, gericht op zowel kracht, balans en flexibiliteit
• Eindontspanning/meditatie

Wat neem je mee?

Je trekt kleren aan die lekker zitten en niet te strak zijn.
Je neemt een grote handdoek of fleece deken en dikke sokken mee om jezelf tijdens de eindontspanning warm te houden.
Yogamatten en kussentjes zijn aanwezig. Een eigen mat meenemen mag ook.

Lestijden

De lessen worden gegeven door Diana Slijkerman en wel elke week op woensdag- en vrijdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur en bij voldoende aanmeldingen ook van 10.45 tot 11.45 uur.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kijk op www.yama-yoga.nl. Aanmelden kan via Diana@yama-yoga.nl  of telefoon 06 46 19 12 12 (Diana Slijkerman)